Kessun karva kesällä

Tällä palstalla käydään keskustelua yleisistä kessumaisista aiheista.

Moderator: Hallitus

Post Reply
Tupsukorva
Posts: 3
Joined: Thu May 28, 2015 8:07 pm
Contact:

Kessun karva kesällä

Post by Tupsukorva » Thu May 28, 2015 10:50 pm

Miten kessu pärjää kuumalla kesähelteellä?

Voiko kessun ajella leikkurilla lyhytkarvaiseksi kesää varten? Turrella on jo nyt kuuma, ja kun kesä tästä etenee, niin olo käy vaan tukalammaksi. Lyhyt kesäturkki olisi varmaan iso helpotus.

Tupsukorva
Posts: 3
Joined: Thu May 28, 2015 8:07 pm
Contact:

Re: Kessun karva kesällä

Post by Tupsukorva » Wed Jun 03, 2015 7:06 pm

Viestiä on katsottu jo 58 kertaa, eikä kukaan ole vastannut
Eikö teillä kellään ole ollut ongelmaa kessun paksun karvan kanssa kesällä, ja siihen mitään ratkaisua. Vai eikö kukaan vaan viitsi vastata?

Minun suloinen nallukkani se täällä on kuumissaan, eikä kukaan neuvo.

Elina Männikkö
Posts: 838
Joined: Thu Mar 06, 2014 7:50 pm
Contact:

Re: Kessun karva kesällä

Post by Elina Männikkö » Wed Jun 03, 2015 9:12 pm

Kyllähän jotkut leikkaa turkin lyhyeksi tai muuten keventävät sitä. Siitä sitten on eriäviä mielipiteitä viilentääkö se koiran oloa vai ei. Itse ajattelen että hyvin hoidettu/harjattu turkki toimii myös viilentäen, toki me emme lenkkeile kuumimpaan aikaan päivästä ja muutenkin harkitaan mikä on järkevää liikuntaa helteellä. Oma asiansa on sitten taas steriloidun koiran turkki joka puskee vaan uutta karvaa ja vanha ei tipu pois. Jos leikkaa turkin pitää muistaa että aurinko voi polttaa ihon, ja on tapauksia joissa turkki ei olekkaan kasvanut takaisin vaan on jäänyt paljaita kohtia.

Pia
Posts: 27
Joined: Sun Mar 09, 2014 1:49 pm
Contact:

Re: Kessun karva kesällä

Post by Pia » Thu Jun 04, 2015 10:25 am

Runsaan ja hyvin harjatun karvan sisällä oleva ilma toimii eristeenä sekä kylmää että kuumaa vastaan, joten en usko karvan leikkaamisen viilentävän oloa. Sitä vastoin kuumissaan olevan kessun mahanalusta voi viilentää kylmään veteen kastetulla pyyhkeellä kuten myös kuonon kostuttamisella. Yleensä kessut älyävät hakeutua viilesiiin paikkoinin lepäilemään päivän kuumiimmaksi ajaksi.

Tupsukorva
Posts: 3
Joined: Thu May 28, 2015 8:07 pm
Contact:

Re: Kessun karva kesällä

Post by Tupsukorva » Mon Jun 08, 2015 5:37 pm

Turkkia riiittäää... harjaan ja kampaan sitä kyllä nykyään päivittäin, mutta koiralla on silti kuuma. Toistaiseksi kesä on ollut ihan kohtuullinen lämpötilojen osalta, ja siksi vähän kummastuttaakin, mihin tässä vielä joudutaan. Sisällä talossa (vanha talo, kylmät lattiat) on aika viileää.

Kun koira liikkuu, se lämpenee sisältä päin, eikä saa itseään viilennetyksi. Esimerkiksi pieni hetki pihalla vieraskoirien kanssa, ja sisällä seuraa sen jälkeen läähätystä ja unet, edelleen puuskuttaen.

Olen jo niin kahden vaiheilla, etten tartu saksiin, ja leikkaa tuota hienoa karvapehkoa lyhyemmäksi. On se kaunis, ihan suunnattoman suloinen, mutta jos sillä on vaikea olo, niin ei kauneuden vuoksi koiran tarvitse kärsiä yhtään.

Kiitos muuten kaikille vastanneille. :)

User avatar
Rni
Posts: 63
Joined: Sun Mar 23, 2014 9:15 am
Location: Tampere
Contact:

Re: Kessun karva kesällä

Post by Rni » Wed Jun 10, 2015 10:30 pm

Me olemme päätyneet kesäisin välimallin ratkaisuun: koiraa ei ole ajeltu puliksi kokonaan, mutta mahanalusesta on otettu pois leveä kaistale karvaa. Taitava trimmaaja on ralliraidan onnistunut vieläpä niin napsimaan, ettei muutosta ulkoisesti edes huomaa. Maha on pysynyt mukavammin viileänä ja sitä on ollut helpompi valella kylmällä vedellä, muttei ole tarvinnut koko turkkia pois reuhtoa. Toki näyttelyissä asiasta voisi tulla sanomista, mutta asia ei ole ollut meille koskaan huolenaihe.
Silja Partanen

Waatan Brassica "Luna" 2010 (blogi http://kuukoira.blogspot.fi/)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests